محصولات مراقبت از خودرو (دیتیلینگ)​​​​​​​

IRANDETAIL

۰

فروشگاه ایران دیتیل

همه چیز در مورد خودرو برقی

رویکرد جهانی استفاده از خودروهای برقی به جای خودروهای بنزینی به منظور محافظت از محیط زیست به سرعت در حال پیشرفت است. تاکنون حدود 17 کشور در جهان با هدف حذف خودروهای آلاینده به این رویکرد پیوسته اند. طبق تحقیقات اگر تمام خودروهای دنیا برقی شوند، تقریبا یک پنجم گسترش گرمای جهانی متوقف می شود. این موضوع فقط محدود به خودروها نبوده و می تواند یک انقلاب در صنعت حمل و نقل محسوب شود که شامل موتورسیکلت ها، اتوبوس ها، قطارها، کامیون ها و ... می باشد. دستاوردهای این انقلاب خاموش علاوه بر کاهش گرمای جهانی و محافظت از محیط زیست، داشتن هوایی پاک تر، کاهش سر و صداهای ناشی از وسایل نقلیه گازسوز و در نتیجه آرامش بیشتر در خیابان های شهر خواهد بود. ضمن اینکه از درگیری های افزایش قیمت نفت هم رها خواهیم شد. علاوه بر نکاتی که در مورد محافظت از محیط زیست مطرح شد، خودروهای برقی به دلیل دیگری نیز مورد استقبال گسترده قرار گرفته اند: نیاز به تعمیر و نگهداری کمتر نسبت به خودروهای بنزینی! این موضوع به دلیل داشتن قطعات متحرک کمتر و عدم نیاز به تعویض روغن بوده و ابدا به این معنی نیست که خودروهای برقی نیاز به نظافت و رسیدگی ندارند. برای حفظ ارزش خودرو در طول زمان باید به درستی از آن نگهداری و مراقبت شود. مراقبت اصولی از خودروهای برقی را به صورت قدم به قدم توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.

 

همه چیز در مورد خودروهای برقی

فرآیند شستشوی خودروهای الکتریکی به چه شکل صورت می گیرد؟

تا زمانی که خودروی شما آسیب جدی ندیده باشد، شستشوی آن بلامانع است. فقط باید مراقب باشید اجزای الکتریکی را مستقیما در معرض آب قرار ندهید. به هیچ وجه خودروی برقی خود را در حالی که روشن است نشویید، زیرا می تواند باعث بروز پدیده اتصال کوتاه یا شوک الکتریکی و در نتیجه بروز حادثه شود. استفاده از آب فشار قوی برای شستشو می تواند به خود باتری یا درگاه شارژ باتری یا به سایر قطعات الکترونیکی آسیب وارد کند. دقت کنید در و شیشه ها کاملا بسته باشند؛ زیرا ورود آب به داخل کابین می تواند مشکل ساز باشد. در صورت مراجعه به کارواش حتما درگاه شارژ باتری را به کمک کیسه پلاستیکی بپوشانید تا از نفوذ آب جلوگیری نمایید. فرآیند شستشو باید با مواد شوینده ملایم، اسفنج و فرچه های نرم و آب با فشار ملایم صورت گیرد. برای رسیدن به بهترین نتیجه می توانید از مرحله پیش شستشو با کف استفاده کنید. به این صورت که با آب گرفتن روی بدنه ماشین، آلودگی های سطحی را به سمت پایین سرازیر کنید. حالا با استفاده از فوم پاش، یک لایه فوم یکنواخت روی بدنه ماشین ایجاد کنید و بدون اینکه سطح را لمس کنید، مجددا آب بکشید. این کار باعث می شود تا ذرات چسبیده به بدنه نرم شده و قبل از اینکه به وسیله دستکش یا اسفنج شستشو روی رنگ بدنه کشیده شده و باعث ایجاد خط و خش شوند، به سمت پایین سر بخورند. بار دیگر سطح بدنه را با فوم پاش، کفی کنید. حالا با دستکش یا اسفنج از بالا یه پایین شروع به شستن کنید. شستن رینگ ها و لاستیک ها را هم فراموش نکنید. با استفاده از شوینده مخصوص رینگ می توانید آنها را به بهترین شکل تمیز کنید. زیرا رینگ ها به صورت دائمی در معرض مستقیم آلودگی های جاده و گرده ترمز قرار دارند و با شوینده های معمولی کاملا تمیز نمی شوند. ماشین را از بالا به پایین به صورت کامل آبگیری کرده و حتما با حوله خشک کن، خشک کنید تا قطره های روی سطح تبدیل به لکه نشوند. توصیه می گردد اطراف درگاه شارژ و قطعات الکترونیکی را آب نگیرید و با یک دستمال مرطوب تمیز کنید. تا اینجا فرآیند نظافت بیرون خودرو تکمیل شده است. از اینجا به بعد هر اقدامی مربوط به اصلاح و مراقبت از رنگ خودرو شامل اجرای پولیش و اجرای پوشش های محافظتی از جمله واکس و سرامیک و کاور مربوط به دیتیلینگ خودرو می شود.

 

فرآیند شستشوی خودروهای الکتریکی

تمیز کردن داخل خودروهای برقی به چه شکل صورت می گیرد؟

  • برای شروع، تمام گرد و خاک، زباله و ذرات داخل خودرو را با جاروبرقی حذف کنید.
  • از آنجا که فضای داخلی خودروهای برقی از قطعات الکترونیکی بیشتری نسبت به ماشین های بنزینی برخوردار است، مهم است که حتما از پاک کننده های ملایم و بی ضرر برای قطعات الکترونیکی استفاده شود.
  • با استفاده از یک مایع داخل شوی خودرو و دستمال مایکروفایبر نرم و در صورت لزوم به کمک فرچه های داخلی، تمام سطوح داخلی را تمیز کنید.
  • شیشه ها را با استفاده از شیشه شوی و دستمال مایکروفایبر مخصوص شیشه از سمت داخل تمیز کنید.
  • تا این جای کار، فرآیند نظافت خودرو به صورت کامل انجام شده است. از اینجا به بعد، اقداماتی که برای بهبود وضعیت خودرو صورت می گیرد، مربوط به دیتیلینگ خودرو می باشد.
  • سطوح پلاستیکی روی داشبورد را با واکس داشبورد، و صندلی، فرمان و سطوح چرمی را به کمک نرم کننده چرم، به بهترین ظاهر خود حتی بهتر و نوتر از روز اول برسانید.
  • با استفاده از شیشه شوی های ضد بخار می توانید در فصول سرد سال از شر بخار خلاص شوید.
  • برای محافظت و نگهداری از صندلی و سطوح پارچه ای داخل خودرو می توان از سرامیک مخصوص پارچه استفاده کرد.
  • با استفاده از خوشبوکننده های داخل خودرو، داخل کابین خودرو را به فضایی دلنشین تبدیل کنید.

مراقبت از خودروی برقی به دلیل ویژگی های منحصر بفردشان در مقایسه با خودروهای گازسوز تفاوت هایی دارد:

 

مهمترین نکته ای که در مورد خودروهای برقی وجود دارد، حفظ سلامت باتری و جلوگیری از تخریب آنها است. باتری های ماشین های برقی ولتاژ بالا بوده و در صورت نگهداری صحیح، حداقل تا 10 سال نیز دوام می آورند. مهمترین نکته در مورد باتری ماشین های برقی شارژ آنهاست. رسیدن شارژ به 0 یا 100 درصد می تواند سلول های باتری را تخریب کند. بنابراین توصیه می شود برای استفاده روزانه، شارژ را بین 20 تا 80 درصد نگهدارید. تنها برای سفرهای طولانی نیاز است تا باطری را فول شارژ کنید. ماشین های برقی مجهز به نرم افزارهای پیشرفته ای برای نظارت بر عملکرد باتری و نگهداری از آن در بهترین شرایط در شرایط مختلف آب و هوایی هستند تا عمر باتری را به حداکثر برسانند. دقت کنید که این نرم افزارها را به کمک رایانه یا تلفن همراه خود به روز نگه دارید. برای خنک نگه داشتن باتری، لوله هایی در اطراف آن طراحی شده است که مایع خنک کننده ای را درون آن به گردش درآورده و دمای باتری را بین 20 تا 30 درجه نگه می دارد. در بازرسی های دوره ای آنها را مورد بررسی قرار دهید تا از سلامت سیستم خنک کننده اطمینان حاصل کنید.

در همه ماشین ها مراقبت از لاستیک ها امری ضروری است اما در مورد خودروهای برقی این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می کند. زیرا وزن خودروهای برقی به دلیل داشتن باتری های ولتاژ بالا بیشتر بوده و فشار بیشتری را به لاستیک ها تحمیل می کند که باعث می شود زودتر مورد فرسایش قرار گیرند. البته می توانید با تهیه لاستیک های مخصوص ماشین های برقی، طول عمر آنها را افزایش دهید. علاوه بر این خودروهای برقی شتاب بالاتری در هنگام حرکت دارند که منجر به فرسایش سریع تر لاستیک ها می شود. بنابراین لازم است لاستیک ها به صورت دوره ای از نظر میزان باد، تراز و تعادل بررسی گردیده و در صورت نیاز لاستیک های جلو وعقب را جابجا نموده یا به صورت فصلی تعویض نمایید.

 

رنگ بدنه خودروهای برقی از قسمت جلو، آسیب پذیرتر بوده و در مواجهه با سنگریزه های موجود در جاده می تواند مورد خط و خش و آسیب قرار گیرد. برای جلوگیری از این اتفاق، به دارندگان خودروهای برقی توصیه می شود که از PPF و کاورهای محافظ استفاده کنند که مقاومت بی نظیری در برابر آسیب های جاده و عوامل محیطی از جمله باران اسیدی، شیره درخت، فضولات پرندگان، اشعه UV و ... ارائه می دهد.

 

 

اجرای شیشه دودی در ماشین های برقی علاوه بر بحث جذابیت ظاهری و جلوگیری از نفوذ اشعه UV مزایای دیگری هم دارد. شیشه دودی در روزهای آفتابی، حرارت کمتری را به داخل خودرو هدایت می کند که باعث خنک ماندن فضای داخلی خودرو و حفظ سلامت سطوح داخل خودرو می شود. این موضوع به ویژه در مورد ماشین های برقی اهمیت بیشتری پیدا می کند. چرا؟ زیرا استفاده زیاد از سیستم کولر خودرو، تا حدود زیادی از شارژ باتری را مصرف می کند و میزان مسافتی که خودرو می پیماید کاهش می یابد.

 

لنت های ترمز در ماشین های برقی 2 تا 3 برابر بیشتر از لنت های ترمز ماشین های بنزینی دوام دارند اما همچنان برای اینکه در بهترین وضعیت خود قرار داشته باشند، لازم است هر 100 هزار کیلومتر آنها را تعویض نمایید. این عدد در مورد ماشین های بنزینی 40 هزار کیلومتر است. روغن ترمز هم هر 2 تا 3 سال یکبار چک شود تا در صورت نیاز، تعویض گردد. روتورهای ترمز در ماشین های برقی نسبت به ماشین های بنزینی بسیار کمتر در معرض خوردگی و زنگ زدگی قرار می گیرند اما با این حال هر چندوقت یکبار باید مورد بررسی قرار بگیرد تا اطمینان حاصل شود از وجود هر گونه گرد و غبار و نمک جاده و آلودگی پاک است.

 

هر چند گاه یکبار نیز، درگاه شارژ باتری و کانکتورهای الکترونیکی را هم چک کنید تا مطمئن شوید تمیز و عاری از هر گونه زنگ زدگی و خوردگی باشند.

 

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید